Дограмата БГ

Поддръжка на дограма

Трябва да спазваме няколко важни правила при поддръжката на дограма:

1. След монтажа:41. sled m-j

1.1   Не изваждайте подложките (трупчетата), които се намират между зидарията и касата – те осигуряват безупречно функциониране на крилата на прозореца. Подложките трябва да останат в мазилката.

1.2  След приключване на монтажа, почистете долната каса с помощта на прахосмукачка. Евентуални метални стружки, останали от монтажа могат да предизвикат поява на петна от ръжда.

1.3 След монтирането на Вашата дограма и обръщането на прозорците, премахнете предпазното фолио от профилите, тъй като ако не го свалите, то ще прегори от слънцето и премахването му се превръща в сериозна задача.

 

2.Експлоатация:8. po4istwane

2.1 Миене

Мийте не само стъклото, но и рамката. По този начин увеличавате срока на   експлоатация на дограмата. PVC дограмата не бива да бъде третирана с агресивни препарати (разтворители и абразивни миещи средства), за да не се премахне покривния слой на дограмата. Избягвайте и силните разтворители (ацетон, спирт и други).

2.2 Уплътнения

Уплътненията, както всички материали стареят. За да съхранят максимално дълго време експлоатационните си качества, обработвайте ги два пъти годишно със силиконова смазка, тъй като те са изложени на слънце и губят еластичността си.

2.3 Дръжки

Ако дръжката се е разхлабила, повдигнете декоративната капачка и я завъртете на 90 градуса. Така ще получите достъп до винтовете и ще можете да ги затегнете.

2.4 Дренажни отвори

Всеки прозорец има дренажни отвори за отвеждане на водата извън прозореца. От време на време тези отвори трябва да се почистват отвън и отвътре.

2.5 Обков

Прозорците Ви са окомплектовани с висококачествен обков, но както всеки механизъм и този трябва да се ''разработи''. Всички подвижни детайли на обкова подлежат на регулировка, затова понякога се случва първоначално механизмът да се задвижва по-трудно, но това с течение на времето ще отшуми и механизмът ще започне да работи леко. Трябва да се изключи напълно възможността от попадане на строителни и абразивни материали в механизма при ремонтни дейности. За ефективна и безаварийна работа на обкова е необходимо елементите му – подвижи и неподвижни да бъдат смазвани с качествен технически вазелин не по-малко от веднъж годишно, за да не се получава сухо триене и по този начин да се удължи живота му.

В нашите офиси можете да намерите препарати за поддръжка и почистване на PVC дограма!!!

2.6 Отваряне на крило с двуосов механизъм

За да отворите крилото на хоризонталната ос за проветрение, завъртете дръжката от затворено положение на 180 градуса нагоре, след което плавно дърпате крилото към Вас. Горната част на крилото ще се отвори на десетина сантиметра (фиг. 1).

фиг. 1     9. фиг 1180о

Затваряте в обратния ред: първо натискате плавно крилото докато прилепне към рамката, след това завъртате дръжката на 180 градуса надолу (фиг. 2).

фиг. 2    2. фиг 2180о

При затваряне е необходимо да се убедите, че крилото е прилепнало плътно към рамката и чак след това да завъртите дръжката за затваряне.

За да се изпълни едно от двете отваряния (на хоризонтална или вертикално ос) е необходимо крилото и механизмът да минат през затворено положение.

За да се отвори крилото на вертикална ос, операциите са налогични, с тази разлика, че дръжката се завърта на 90 градуса (фиг. 3)

фиг. 3        351. фиг 3 90о

И не забравяйте! Поддържайте дограмата си, за да удължите нейния живот!!!



Уеб дизайн, изработка, поддръжка и SEO оптимизация от Максофт

Дограмата БГ

Attention!
dogramata.bg
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт







Начало /  / Поддръжка на дограма