Дограмата БГ

Съвети за дограма

Новини - Съвети за дограма

Ето няколко основни съвета за поддръжката на Вашата дограма:

• Предпазното защитно фолио на профилите, трябва да се свали веднага след завършване на довършителните монтажни работи. В противен случай особено ако е от външната страна то прегаря от слънцето и премахването му става изключително трудно и трудоемко.

• Поне два пъти в годината движещите се детайли на прозореца т.нар. обков трябва да се третира със специална смазка. Така се намалява сухото триене и удължаваме живота на детайлите.

• Хубаво е два пъти в годината гумените уплътнения от външната страна, които са изложени на слънчевите лъчи да се третират със специално смазващо средство и да се проверяват в какво функционално състояние са.

• PVC профилите не трябва да се третират с абразивни препарати, както и с шлифоващи средства. Рискът да се наруши горния слой на профила е много голям.
На пазара не се предлагат специализирани средства за поддръжка на дограма. Такива продукти можете да намерите най-лесно при вашия производител на прозорци. Има продукти за основно почистване и продукти за поддържане с антистатични добавки. Предлагат се също така и комплекти за почистване и поддръжка съдържащи специално мляко за почистване, фина смазка за обкова и специално смазващо средство за гумени уплътнения.

Почистване на дограмата и механизмите
Ако искате да постигате най-добрата поддръжка на дограмата, когато миете прозорците всеки път почиствайте и рамката. Използвайте меки почистващи средства, които не съдържат абразивни частици. Почистване на профилите на сухо, както и използването на надраскващи препарати и абразивни почистващи средства, неизбежно води до увреждане на повърхността на дограмата. Почистването на сухо на дограмата увеличава статичния заряд и привлича допълнителен прах.Уеб дизайн, изработка, поддръжка и SEO оптимизация от Максофт

Дограмата БГ

Attention!
dogramata.bg
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на МаксофтНачало /  / Съвети за дограма