Дограмата БГ

информация за влагата и конденза по стъклата

Конденз. По прозорците се появява конденз, когато температурата на повърхността на стъклото, крилата или рамката е по-ниска от тази на влажния въздух около тях. Влажните пари във въздуха се превръщат във водни капки при контакт със студените повърхности.

Външен конденз. Енергийно - ефективните прозорци понякога имат конденз по външната повърхност на стъклата. Това обикновено се случва през периоди на топло време и висока влажност на въздуха като например по време на изгрев. Тъй като енергийно - ефективните прозорци намаляват значително загубата на топлина през прозореца навън (което е чудесно през дългите студени периоди), външната повърхност на стъклата е достатъчно студена, за да позволи формирането на краткотрайна кондензация.

 

355. за влага 1Произведена по нови технологии с високо качество, съвременната дограма не само намалява разходите Ви за енергия, но и увеличава удобството в дома Ви.

Висококачествената дограма спомага за топли повърхности на стъклата от вътрешната страна, като по този начин намалява риска от заледяване и конденз. Благодарение на последните технологии в изработката на стъкла и изолационни рамки, кондензът на прозорците намалява значително при всякакви условия.

 

 

Въздействие на нискоемисионното стъкло и вътрешните изолационни рамки върху конденза.

На изображенията, можете да видите ясно предимствата на енергийно - ефективната дограма. Първата снимка показва температурата на повърхността на обикновен двоен стъклопакет, а втората – на стъклопакет с енергийно - ефективно нискоемисионно (К-стъкло), с добра вътрешна изолация.

356. за влага 2

И двете показват кога се появява кондез от вътрешната страна на стъклопакета.

При типични зимни условия и средни нива на влажност (около -6 °C отвън), кондензът върху стъклото е показан с лилаво и синьо. Върху обикновените двойни стъклопакети (вляво) по ръбовете на прозореца се появява конденз, който преобладава в долната част на стъклото. С енергийно - ефективен стъклопакет (вдясно), кондензът е значително намален (вижте съвсем малката синя ивица на дъното на стъклото).

При екстремни зимни условия (-17 °C отвън), кондензът върху обикновените стъкла се увеличава значително. На лявата графика можете да го разпознаете по лилавия, син и зелен цвят. В този случай, кондензът е обхванал целия прозорец. За разлика от обикновените стъкла, върху нискоемисионни стъкла кондензация се е появила само по ръбовете на прозореца.

 

Конденз в центъра на стъклата - влияние на температурата, влажността и вида стъклопакет

На графиката е изобразен рискът от конденз в централната част на стъклото при различните видове стъклопакети и при различни външни температури и влажност на въздуха вътре в стаята. Конденз се появява, когато стойностите на двата показателя (външна температура и вътрешна влажност) попадат върху съответната крива и над нея.

Рискът от конденз е силно зависим от вида стъклопакет или по - точно от броя стъкла, които има в стъклопакета. На графиката ясно се вижда, че тройните стъклопакети правят много по - рядко конденз, отколкото единичното стъкло и двойните стъклопакети.

 

 



Уеб дизайн, изработка, поддръжка и SEO оптимизация от Максофт

Дограмата БГ

Attention!
dogramata.bg
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт







Начало /  /  / За влагата