Дограмата БГ

Саламандър заслужи сертификат за успешно интегриране на системата bluEvolution в пасивни къщи

Salamander получи сертификат за пасивна къща с bluEvolution система


Salamander получи
сертификат за системата bluEvolution за прозореци на пасивни къщи. Ясно изразена тенденция към изграждане на пасивни къщи е очевидно, предимно развита в Германия и Европа. Това също ще бъде енергиен стандарт в близко бъдеще. Пасивната къща не се нуждае от активна отоплителна система, и поради това представлява най - високите изисквания по отношение на топлоизолация и въздух херметичността на обвивката на сградата. За да може да се откажем от активна отоплителна система, е необходимо да  се оптимизира прозоречните дизайни, наред с други неща. Тук, Salamander използва на своята bluEvolution система, с профил на 118 mm.

Да отговори на стандартите за пасивна къща, компанията Salamander даде на IFT (Institut für Fenstertechnik = Институт за Window Technology) в Rosenheim (Германия), да разгледа системата bluEvolution в отношение на пригодността за пасивни къщи. Тестовете са на базата на IFT директива "Passivehouse, пригодността на прозорци, врати и фасади". С Uf стойноста от 0,94 W/m_K, и използването на троен стъклопакет, системата bluEvolution удовлетворява изискването за Uw на минимална стойност от 0.80 W/m_K. Когато се инсталира, това води до в една Uwinstalled ≤ 0,85 W / m_K. В допълнение към изолационните свойства, работните характеристики като устойчивост на проникване на въздуха и дъжда са доказани.

За производителите няма допълнителни усилия по време на производствения процес.



За да се осигури на архитектите и проектантите с толкова планиране свобода е възможно, нормативната печат ръб, без посочване на производител е бил използван като основа за доказателството за топлоизолация. Това означава, че всеки термично подобрени ръба печат, която отговаря на изискванията на ISO 10077-1, може да се използва, за да отговарят на строгите изисквания за енергийни на прозореца за пасивна къща.

"За проектанти, строители или renovators - които обикновено могат да оценяват енергийната ефективност на компоненти само с трудно - сертификат представлява надеждния companyindependent спецификация", казва Волфганг Sandhaus, управляващ съдружник на SIP.



Дограмата БГ

Attention!
dogramata.bg
is not active

Съдържанието на тази страница е архивирано за Вас благодарение на Максофт







Начало /  /  /  /  / Саламандър заслужи сертификат за успешно интегриране на системата bluEvolution в пасивни къщи